Μια κοινότητα διαλόγου ανοιχτή.Για όλα και σε όλους. Χωρίς διευθυντήρια. Χωρίς «εμπόρους» ή «πελάτες». Χωρίς «κρυφά» χαρτιά , σχέδια ή σκέψεις. Με μια μοναδική λεπτή κόκκινη κλωστή να τη δένει. Την αγάπη για την πόλη μας. Με στόχο να γίνουμε Ενεργοί Πολίτες ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ της πόλης που θέλουν και μπορούν. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερος τίτλος τιμής από τον Πολίτη.

SEARCH

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Το παράλιο μέτωπο ανήκει στους πολίτες. Άμεση συγκληση επιτροπής διαβούλευσης και Δημοτικου Συμβουλίου εν όψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου







Η απόδοση της χερσαίας ζώνης, του παράλιου μετώπου της πόλης δηλαδή στους πολίτες της, που οικειοποιείται νομίμως και απολύτως παράλογα ο ΟΛΡ και το ΤΑΙΠΕΔ χωρίς κανένα προφανή λόγο που να έχει να κανει με την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού  , αποτελεί μονόδρομο και στρατηγική επιλογή για την πόλη.
Λύση φυσικά και δεν είναι οι εισηγήσεις του ΟΛΡ για  απόδοση 2 «κομματιών» της ζώνης, άραγε ως δώρο(;) στο δήμο. Είναι τουλάχιστον αστείο ακόμη και να μπεί κανείς σε συζήτηση υπό αυτό το πρίσμα και κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις
Λύση είναι η στρατηγική απόφαση για την απόδοση ολόκληρης της χερσαίας (παράλιας) ζώνης , η οποία δεν είναι αναγκαία για τον εκσυγχρονισμό και τη λειτουργία του λιμανιού, στους δικαιούχους της. Δηλαδή σε ολους εμάς τους πολίτες , ώστε να προχωρήσει η ανάπλασή της  με όρους ποιότητας ζωής , σεβασμού στο περιβάλλον  αλλά και ανάπτυξης .
ΤΑΙΠΕΔ και ΟΛΡ ,  από διαχειριστές του λιμανιού, έχουν μετατραπεί σε διαχειριστές παραλιών, μαγαζιών , τραπεζοκαθισμάτων και ξαπλωστρών, αγνοώντας επιδεικτικά το πάγιο αίτημα της πόλης και των πολιτών.
Ως  «Ενεργοί  Πολίτες» έχουμε ξεκαθαρίσει με συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις  τις θέσεις μας για το θέμα. Το αναπτυξιακό συνέδριο που προκειται να γίνει για την Ανατολική Αττική, ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία να λυθεί οριστικά το  πρόβλημα.
Ζητάμε από τη δημοτική αρχή την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου μας , με κυρίαρχο, αλλά όχι μόνο θέμα, την χερσαία ζώνη, το παράλιο μέτωπο, και την απόδοσή του στο δήμο και τους πολίτες, και τη συνακόλουθη σύγκληση έκτακτου ΔΣ  για να πάρει νεα απόφαση  για  το ίδιο θέμα, με την ελπίδα να έχουμε ΟΜΟΦΩΝΗ  απόφαση και  ΕΝΙΑΙΑ, ΚΟΙΝΗ ΣΤΑΣΗ, για το ζήτημα αυτό , αλλά και συνολικά προτάσεις, εν όψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου.
  Δε  χωράνε άλλα μισόλογα, απουσίες  ή σιωπές. Από κανέναν. 
Δήμος, παρατάξεις, κόμματα, φορείς, συλλογικότητες και πολίτες οφείλουμε στο ίδιο το μέλλον μας, να έχουμε ΕΝΙΑΙΑ και ΞΕΚΑΘΑΡΗ θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...