Μια κοινότητα διαλόγου ανοιχτή.Για όλα και σε όλους. Χωρίς διευθυντήρια. Χωρίς «εμπόρους» ή «πελάτες». Χωρίς «κρυφά» χαρτιά , σχέδια ή σκέψεις. Με μια μοναδική λεπτή κόκκινη κλωστή να τη δένει. Την αγάπη για την πόλη μας. Με στόχο να γίνουμε Ενεργοί Πολίτες ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ της πόλης που θέλουν και μπορούν. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερος τίτλος τιμής από τον Πολίτη.

SEARCH

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΝΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΟ Σ.Α.Σ., ΤΟ ΥΠ.ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΤΟΝ ΟΛΡ, ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΕΣ. ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.





ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Την ερχόμενη Πέμπτη, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου εισάγεται προς συζήτηση στο σώμα η κατάσταση με το λιμάνι της πόλης και οι συνθήκες ασφυξίας που έχουν δημιουργηθεί από την αλόγιστη και χωρίς σχεδιασμό υπερ-χρήση του σε σχέση με τα αυξημένα δρομολόγια, τα δρομολογημένα πλοία, τις σχεδον ταυτόχρονες αφιξο-αναχωρήσεις και τις ανύπαρκτες υποδομές διαχείρισης ολου αυτού του φόρτου για κατοίκους και ταξιδιώτες.
Αναμφισβήτητα θετική, αν και καθυστερημένη,  η πρωτοβουλία για τη συζήτηση και την επικροτούμε.
Εάν όμως θέλουμε πραγματικά μια συζήτηση ουσίας, με απαντήσεις ή εξηγήσεις και σχέδια για το μέλλον, δε φτανει να ανταλλάξουμε για μια ακόμη φορά "ηρωικούς" λόγους μεταξύ μας που απευθύνονται σε ωτα μη ακουόντων και οι πραγματικά αρμόδιοι να "σφυράνε" αδιαφορα, απόντες και χωρίς πίεση.
Με βάση τα παραπάνω απευθυνόμαστε σε εσάς , πριν τη συνεδρίαση, με αυτην την ανοιχτή επιστολή και ζητάμε:
 Να απαιτήσετε στη συνεδρίαση του ΔΣ που έχετε να είναι παρόντες οι κύριοι του ΣΑΣ, να εξηγήσουν σε εμας, την πόλη και τους ταξιδιώτες-εκδρομείς τη "σοφή" απόφασή τους για τις σχεδον ταυτοχρονες αφιξο-αναχωρήσεις πλοιων από το λιμάνι μαζί με την αύξηση των δρομολογίων.
 Να ζητήσετε να είναι και εκπρόσωποι τόσο του ΟΛΡ όσο και του Λιμενικού, να μας πουν και αυτοί από την πλευρά τους εάν ρωτήθηκαν, εαν μπορούν να ανταποκριθούν και τελικά εάν είναι σύμφωνοι με τις αποφασεις του ΣΑΣ και του υπ, Ναυτιλίας. 
Αλλά και οι εκπρόσωποι των πλοιοκτητων που δραστηριοποιούνται εδω. 
Τότε και μόνο τότε , θα έχει ουσία μια συνεδρίαση, εαν δε θέλουμε να χαθούμε σε χαρτοπόλεμο και "ηρωικά" λιανοντούφεκα, αλλά απότέλεσμα μηδεν!.
Είναι σε απόλυτη γνώση μας ότι δε μπορείτε να υποχρεώσετε κανέναν από τους παραπάνω να παραστούν, πολύ δε περισσότερο να δώσουν απαντήσεις. 
Θεωρούμε ότι θα έχουν την ελάχιστη κοινωνική ευθύνη να δώσουν το παρόν.
Αλλά και πάλι , είναι πολλές οι φορές που οι απουσίες και οι απόντες δίνουν τις πιο εκκωφαντικές απαντήσεις και αποκαλύπτουν προθέσεις.




Για τους Ενεργούς Πολίτες Ραφήνας Πικερμίου
Χρήστος Τσεμπέρης.
Παναγιώτης Γαβριήλ
μέλη επιτροπής διαβούλευσης Ραφήνας - Πικερμίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...