Μια κοινότητα διαλόγου ανοιχτή.Για όλα και σε όλους. Χωρίς διευθυντήρια. Χωρίς «εμπόρους» ή «πελάτες». Χωρίς «κρυφά» χαρτιά , σχέδια ή σκέψεις. Με μια μοναδική λεπτή κόκκινη κλωστή να τη δένει. Την αγάπη για την πόλη μας. Με στόχο να γίνουμε Ενεργοί Πολίτες ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ της πόλης που θέλουν και μπορούν. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερος τίτλος τιμής από τον Πολίτη.

SEARCH

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Μην περιμένετε στη στάση το λεωφορείο του Ν.Βουτζά. Το αστικό της Ραφήνας είναι που θα περάσει κ. Βασιλόπουλε...



(photo editing irafina.gr)

Στις διαδοχικές ανακοινώσεις (εδώ)  του κ. Βασιλόπουλου για την έλευση της αστικής συγκοινωνίας στην πόλη μας, επιχειρείται μια ανεξήγητη σύγκρουση της πραγματικότητας με την «αλήθεια» του υπογράφοντος. Και φυσικά (συγγραφική αδεία) τη μάχη την κερδίζει  η «αλήθεια» έναντι της πραγματικότητας. Σύνηθες μεν συγγραφικά, αλλά όχι αποδεκτό.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΕΜΠΕΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Γράφει ο συντάκτης του κειμένου για την αστική , λέει, στο Νέο Βουτζά. Πουθενα δεν βλέπει, και φυσικά δεν αναφέρει τη γραμμή ως  γραμμή Ραφήνας. Ούτε μια φορά. Θαύμα!!!

Όχι κ. Βασιλόπουλε. Η "αλήθεια" σας δείχνει δυστυχώς  "τύφλωση". Ελπίζω προσωρινή και εύχομαι ειλικρινά όχι μικροπολιτική. Θα ήταν κρίμα για το τεκμήριο σοβαρότητος που διαθέτετε.
Ακούστε λοιπόν: Για να  μιλάτε εσείς σήμερα σκωπτικά και απαξιωτικά για γραμμή "Νέου Βουτζά" και όχι Ραφήνας, κάποιοι πάλεψαν, έτρεξαν, πίστεψαν, διεκδίκησαν επί χρόνια ολόκληρα, δεκαετίες, ώστε να καταφέρουμε, τώρα, ως πόλη, να ενταχθούμε στον «αστικό χάρτη» και στο χώρο συγκοινωνιακής ευθύνης του ΟΑΣΑ,  με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις μελλοντικές κινήσεις και διεκδικήσεις. Είμαι βέβαιος ότι το κατανοείτε απόλυτα , όπως και τη σημασία που θα έχει στο εγγύς μέλλον. Και σταματώ εδώ το συλλογισμό μου.

Ως προς την αστική συγκοινωνία, το πρώτο βήμα έγινε. Και είναι μεγάλο. Αποφασιστικό και κρίσιμο. Είτε θέλετε, είτε δεν θέλετε να το  αποδεχθείτε.
Μένουν να γίνουν ακόμη πολλά. Χρειάζεται συνέχεια, εμβάθυνση ή ολοκλήρωση η μέχρι τώρα κίνηση? ΦΥΣΙΚΑ! Και το αναφέραμε από την πρώτη στιγμή. Δεν μας ενδιαφέρει η άκριτη "θριαμβολογία", αλλά ταυτόχρονα, απεχθανόμαστε την ισοπέδωση και το μηδενισμό.
Η αστική γραμμή 314 γράφει πλέον ΡΑΦΗΝΑ στο δρομολόγιο της.  Και αυτό είναι ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και ΔΙΚΑΙΩΣΗ αγώνων ανθρώπων για δεκαετίες ολόκληρες.  Δεν αλλάζει αυτό!
Και το επισημαίνουμε απλά, για μην περιμένετε μάταια στη στάση να περάσει το λεωφορείο του ... Νέου Βουτζά. 
Δεν θα περάσει. 
Το αστικό λεωφορείο για Ραφήνα θα δείτε να περνάει.

Κλείνοντας, χαιρετίζουμε τον συντακτη της συγκεκριμένης ανακοίνωσης και υπογράφοντα , στη χορεία όλων εκείνων που διεκδίκησαν αρχικά το αστικό στη Ραφήνα και συνεχίζουν  για την ολοκλήρωση και την εμβάθυνση του βήματος.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Πάντα είναι χρήσιμη στη μάχη η προσθήκη ενός νέου ανθρώπου , με επιστημονικές περγαμηνές και κοινωνική αναφορά.

ΥΓ: Προσυπογράφουμε ανεπιφύλακτα κάθε γραμμή της ανακοίνωσής  σας που αφορά στα απαιτούμενα έργα υποδομής κι εκσυγχρονισμού για την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή, όσο και για την ολοκλήρωση της κίνησης στην αστική συγκοινωνία. Θα είμαστε εκεί. Παρόντες.
Μέχρι τότε, βάλτε πλάτη με τις δικές σας δυνάμεις κι εσείς (δημοτικά εννοώ) για να πιέσετε και να ελέγξετε μαζί με όλους μας τη δημοτική αρχή , ώστε να καταφέρει να εναρμονίσει κατά το μέτρο του δυνατού τη συνδεση του τερματικού σταθμού της αστικής συγκοινωνίας με την ήδη λειτουργούσα δημοτική μας συγκοινωνία. Αυτό είναι το κλειδί. Αυτό είναι το στοίχημα και δεν έχει κανείς μας την πολυτέλεια να το αφήσει να αποτύχει για τον οποιονδήποτε λόγο. Ιδιαίτερα γιατι δεν τον βολεύει το αφήγημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...