Μια κοινότητα διαλόγου ανοιχτή.Για όλα και σε όλους. Χωρίς διευθυντήρια. Χωρίς «εμπόρους» ή «πελάτες». Χωρίς «κρυφά» χαρτιά , σχέδια ή σκέψεις. Με μια μοναδική λεπτή κόκκινη κλωστή να τη δένει. Την αγάπη για την πόλη μας. Με στόχο να γίνουμε Ενεργοί Πολίτες ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ της πόλης που θέλουν και μπορούν. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερος τίτλος τιμής από τον Πολίτη.

SEARCH

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Εκπαιδεύουμε ή παιδεύουμε?

Άννα Κουτσομυτέλλη, M.Ed.
 Εκπαιδευτική σύμβουλος -
 Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας,
Υπεύθυνη Σπουδών
 ‘’Kέντρο Ιδιαιτέρων  Μαθημάτων Αγγλικής’’
 Κουτσομυτέλλη Άννα

FB: Κέντρο Ιδιαιτέρων Μαθημάτων Aγγλικής Γλώσσας
Δείξε μου το δάσκαλό σου.........


Διαδραστικοί πίνακες, τάμπλετς και υπολογιστές, εκατοντάδες  χιλιάδες εφαρμογές, εξελιγμένο λογισμικό που υπόσχεται την επιτυχία, μαθήματα ρομποτικά μέσω υπολογιστή, κουμπάκια που πατάμε, ποντικάκια που κουνάμε, wi-fi και γκάτζετς που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι διδάσκουμε και διδασκόμαστε, που υπόσχονται την επιτυχία άρα και την προσωπική ευτυχία. 

‘Συνταγές’ από ειδήμονες,  έτοιμα μαθήματα και χιλιάδες άχρηστες ανοησίες που έχουμε υιοθετήσει σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε τον ‘άριστο’ μαθητή, τον αποδοτικότερο επαγγελματία τον πιο επιτυχημένο τον πιο ακριβοπληρωμένο. Διπλώματα για τα μάτια του κόσμου χωρίς πραγματικό αντίκρυσμα, σπουδές άνευ σημασίας εφόσον γίνονται για να γίνονται! 


Για τα μάτια του κόσμου, για τη γειτόνισσα, για να ικανοποιήσουμε τα δικά μας απωθημένα για να συναγωνιστούμε ‘δήθεν’ τα κράτη με ισχυρή οικονομία.Τα πάντα ψεύτικα, τα πάντα ειδυλλιακά, τα πάντα με στόχο το κέρδος. Μια τεράστια βιομηχανία κατασκευής ανθρώπων με στόχο την εκμετάλλευσή τους στο έπακρο! 

Που πήγαν τα ταλέντα μας? Ποιος νοιάζεται?
Δεν φτάνει να θριαμβεύω μέσω  των  γραπτών εξετάσεων.. δεν αρκεί το μάθημα που αποστήθισα στο σπίτι και στο φροντιστήριο με κόπο, ... δεν με ικανοποίησε η συμπεριφορά της  δασκάλας ή το βαρετό και μονότονο μάθημα της, .. δεν γνωρίζω γιατί μαθαίνω αυτά πού μαθαίνω!Παίρνω άριστα και ας μην το αξίζω, με καταδικάζουν και ας είμαι ευφυής και ταλαντούχος! Γιατί δεν διαπρέπω στα δήθεν σημαντικά μαθήματα! Γιατί δεν τους βολεύει......


Γιατί πάω σχολείο τελικά? Τι μαθαίνω? Κανείς δεν μου εξηγεί!!! Τι θα απογίνουν οι δεξιότητές μου?

Αν ο δάσκαλος διάβαζε την γλώσσα του σώματός μου θα καταλάβαινε την αγωνία μου το φόβο, την αληθινή μου προσωπικότητα. Αν...το έκανε.. αν μπορούσε.. αν ήθελε.. Γιατί άλλα λέω και άλλα νιώθω. Δεν γεννήθηκα να μοιάζω με τους άλλους.Κανείς μας άλλωστε.......
Μα κανείς δεν έχει διδαχθεί τι σημαίνει ενσυναίσθηση? Θέλω να με νιώθουν και να με καταλαβαίνουν. Θέλω να είμαι ευτυχισμένος γιατί σπουδάζω αυτό που αγαπώ!Μην με παιδεύετε!!

Με εκτίμηση
Το μέλλον σας

Κυρίες και κύριοι, ... δείτε τι συμβαίνει και πως νιώθω!! 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...