Μια κοινότητα διαλόγου ανοιχτή.Για όλα και σε όλους. Χωρίς διευθυντήρια. Χωρίς «εμπόρους» ή «πελάτες». Χωρίς «κρυφά» χαρτιά , σχέδια ή σκέψεις. Με μια μοναδική λεπτή κόκκινη κλωστή να τη δένει. Την αγάπη για την πόλη μας. Με στόχο να γίνουμε Ενεργοί Πολίτες ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ της πόλης που θέλουν και μπορούν. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερος τίτλος τιμής από τον Πολίτη.

SEARCH

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Η ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ !!!



Η ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ !!!

Γιατί τέτοια βιασύνη;
Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η εκπαίδευση σε όλους τους τομείς έχει γίνει αρκετά απαιτητική. Τόσο μεγάλες είναι οι απαιτήσεις ώστε έχουν υποχρεώσει γονείς και παιδιά όλων των ηλικιών να κατακλύζονται απο άγχος και ανησυχία για το μέλλον.
Η καθημερινότητα τους περιστρέφεται γύρω απο το σχολείο, τις σπουδές, τις εξετάσεις τις βαθμολογίες, και την κοινωνική αποδοχή. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως η ακαδημαική επιτυχία θα εξασφαλίσει και την επιτυχία στην ζωή και στον εργασιακό τομέα.
Γονείς, μαθητές και καθηγητές φαίνεται πως έχουν έναν και μοναδικό στόχο – την τελειότητα, την υψηλή βαθμολογία και τον αμείλικτο ανταγωνισμό μέσα στο σχολικό περιβάλλον -  γεγονός που αναπόφευκτα οδηγεί πολλούς στην απόγνωση και στην απαξίωσή τους ώς ικανούς ανθρώπους, ανθρώπους με μέλλον στον οικονομικό και εργασιακό χώρο.

ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ;...(συνεχεια...)






O ρόλος του εκπαιδευτικού δεν είναι απλός, αλλά αρκετά περίπλοκος – η προσφορά του κλειδί για την επιτυχία των μαθητών – όχι μόνο την ακαδημαική αλλά και την επιτυχία σε προσωπικό επίπεδο.
Πρωταρχικό μέλλημα του το συμφέρον των μαθητών -  η μόρφωση και η καλλιέργεια τους.
 Ο εκπαιδευτικός οφείλει να αξιολογεί να  συντονίζει να συμβουλεύει και να καθοδηγεί.
 Καθώς η σχολική επίδοση των μαθητών επηρεάζεται απο διαφορετικούς παράγοντες πέρα απο το σχολικό πλαίσιο, ο καθηγητής οφείλει να συμβουλεύει γονείς,  κηδεμόνες και μαθητές - να ενημερώνει και να ενημερώνεται, να παρέχει στήριξη και βοήθεια στους πιο αδύναμους υπερνικώντας κάθε εμπόδιο.
Πετυχημένος καθηγητής είναι αυτός που δημιουργεί καλλιεργημένους και ολοκληρωμένους μαθητές. Πετυχημένος μαθητής δεν είναι αυτός που έχει άριστα γραπτά, διπλώματα και πτυχία χωρίς αντίκρυσμα αλλά αυτός που θα μπορέσει να αξιοποιήσει τις γνώσεις του ουσιαστικά!!!

ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ?

Ολοι μας πρέπει να έχουμε όραμα, να θέσουμε στόχους: Tη συνεργασία τη μέριμνα και την άρτια εκπαίδευση.
Με προσήλωση μεράκι και αγάπη μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, την κοινωνία μας, την πατρίδα. Διότι η μόρφωση είναι όπλο και η σωστή εκπαίδευση  κλειδί για ανάπτυξη και ευημερία!!!

Γιατί μπορούμε! Γιατί είναι καθήκον μας!
Με εκτίμηση


Άννα Κουτσομυτέλλη, M.Ed. 
Εκπαιδευτική σύμβουλος - Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας, Υπεύθυνη Σπουδών ‘’Kέντρο Ιδιαιτέρων  Μαθημάτων Αγγλικής’’ Κουτσομυτέλλη Άννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...