Μια κοινότητα διαλόγου ανοιχτή.Για όλα και σε όλους. Χωρίς διευθυντήρια. Χωρίς «εμπόρους» ή «πελάτες». Χωρίς «κρυφά» χαρτιά , σχέδια ή σκέψεις. Με μια μοναδική λεπτή κόκκινη κλωστή να τη δένει. Την αγάπη για την πόλη μας. Με στόχο να γίνουμε Ενεργοί Πολίτες ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ της πόλης που θέλουν και μπορούν. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερος τίτλος τιμής από τον Πολίτη.

SEARCH

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΠΟΙΟΙ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΟ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;







Απορίες και εύλογα ερωτήματα προκαλεί η σπουδή της  υπογραφής - απόφασης της 1ης ΥΠΕ για τη μετακίνηση 2 νοσηλευτριών του ΚΥ Ραφήνας (επιφορτισμένες μάλιστα με την «εκπαίδευση προσωπικού» για την ολοκληρωμένη 24ωρη λειτουργία του ΚΥ) στο ΚΥ Ν. Μάκρης.
Τη στιγμή μάλιστα, που εν όψει του φόρτου της καλοκαιρινής περιόδου, οι πάντες  περίμεναν τις τελικές κινήσεις από την πολιτεία , για την ολοκλήρωση του 24ωρου χαρακτήρα λειτουργίας του κέντρου (όπως άλλωστε προβλέπεται και στους όρους της δωρεάς…).
Αντί να έχει ήδη δρομολογηθεί η ίδρυση σταθμού του ΕΚΑΒ στο ΚΥ και μεταστάθμευση τους καλοκαιρινούς, έστω, μήνες της έντασης της τουριστικής κίνησης μονάδας ασθενοφόρου, στη Ραφήνα λόγω του λιμανιού και της αυξημένης κίνησης.
Αντί να έχει ήδη επιλυθεί το ζήτημα της υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του υπερσύγχρονου ΚΥ, ώστε να αποδώσει για τον πολίτη τα μέγιστα.
Αντί να έχει ήδη αποφασιστεί ακόμη και η συν-εφημερία ιατρών και προσωπικού των γειτονικών κέντρων, ώστε να μπορεί να λειτουργεί σε επαρκέστερη βάση, με κριτήριο πάντα την ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.
Αντί να έχει ήδη προχωρήσει και η δημιουργία μονάδας βραχύβιας νοσηλείας, αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο την προσφορά υπηρεσιών υγείας στον πολίτη και δίνοντας λύσεις αποσυμφόρησης στα κεντρικά νοσοκομειακά ιδρύματα.
Αντ’αυτών, αψυχολόγητα και χωρίς καμία επαρκή αιτιολόγηση επιλέγεται η ουσιαστική ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ του ΚΥ Ραφήνας.
Γιατί? Με εντολή ποίου και για ποιο σκοπό αλήθεια?
Οι ευθύνες, οι παραλείψεις , τα λάθη και οι επιλογές έχουν ονοματεπώνυμο κι ευθύνη.
Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου , το δημοτικό συμβούλιο, αλλά και τον υπουργό υγείας , γνωστό για τις ευαισθησίες του, να πάρουν άμεσα θέση και να δοθεί λύση.
Το ζήτημα ΔΕΝ είναι τοπικιστικό. Είναι ζήτημα ουσιαστικής λειτουργίας και παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας  στους πολίτες της περιοχής. Είναι και ζήτημα ηθικής τάξης (αφήνουμε τα νομικά κατά μέρος) απέναντι σε εκείνους που μετέτρεψαν με τη δωρέα τους μια εγκατάλειψη, σε ένα σύγχρονο ιατρικό κόσμημα  με όνειρο και προϋπόθεση την 24ωρη λειτουργία του ΚΥ για τους πολίτες.
Δεν χωρούν υπεκφυγές. Ολοκληρωμένη λύση εδώ και τώρα για τους πολίτες της περιοχής. 

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...