Μια κοινότητα διαλόγου ανοιχτή.Για όλα και σε όλους. Χωρίς διευθυντήρια. Χωρίς «εμπόρους» ή «πελάτες». Χωρίς «κρυφά» χαρτιά , σχέδια ή σκέψεις. Με μια μοναδική λεπτή κόκκινη κλωστή να τη δένει. Την αγάπη για την πόλη μας. Με στόχο να γίνουμε Ενεργοί Πολίτες ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ της πόλης που θέλουν και μπορούν. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερος τίτλος τιμής από τον Πολίτη.

SEARCH

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΟΛΡ - ΤΑΙΠΕΔ!!!


         ΦΡΕΝΟ  ΣΤΗΝ “ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΗ» ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΛΡ-ΤΑΙΠΕΔ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ.
·         ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ  ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΣΑΝ … «ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΟΥΣ…ΔΗΜΟΤΕΣ»?

·         ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
Το είδαμε κι αυτό. Στον «παραλιακό» αλλά χωρίς  παραλία και παραλιακό μέτωπο, δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, η δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης , ενημερώθηκαν, λέει,  με επίσημο έγγραφο από τον (ιδιοκτήτη?!?!) των παραλιών, τον Οργανισμό Λιμένος, για το ότι παραχωρείται για το «λούσιμο δεσποζόμενων ζώων» κομμάτι της παραλίας στις εκβολές του Δέλτα, προς την πλατεία Καραμανλή…
Και δεν απερρίφθη, από τη δημοτική αρχή και το Δ.Σ εν συνόλω, ως απαράδεκτο το εν λόγω έγγραφο (όχι για το θέμα που θίγει, αλλά για την ουσία και την απόλυτη ιδιοκτησιακή λογική των υπευθύνων του ΟΛΡ, σε ό,τι αφορά στις παραλίες του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου). Στην ουσία ο ΟΛΡ, απλώς… «ενημέρωσε» το ΔΣ για κάποια απόφασή του αναφορικά με το παραλιακό μέτωπο. Για συναπόφαση ή έγκριση, ούτε λόγος να γίνεται.
Όταν αύριο θα έρθει το επόμενο και μετά το μεθεπόμενο έγγραφο «ενημέρωσης» από τον ΟΛΡ ή το ΤΑΙΠΕΔ, με το οποίο θα κάνει τον κόπο να ενημερώσει την πόλη ακόμη και για πώληση ή εκμετάλλευση του φιλέτου που λέγεται παραλιακό μέτωπο, ίσως να είναι πια πολύ αργά για… δάκρυα.
Η πόλη  χρειάζεται επιτέλους να αποκτήσει ενεργό και αποφασιστικό λόγο, τόσο για το λιμάνι της, όσο και για την αποκλειστική διαχείριση της περιουσίας της, που είναι ΚΑΙ οι παραλίες της, παραδομένες σήμερα στην αποκλειστική θέληση ΟΛΡ και ΤΑΙΠΕΔ, ερήμην της  πόλης, της δημοτικής αρχής, των ίδιων των πολιτών.
 Να  μπορεί να διαχειριστεί, και να αναπλάσει επ’ ωφελεία των δημοτών της, ολόκληρο το παραλιακό της μέτωπο. Με ήπια εμπορική δραστηριότητα. Με χώρους πρασίνου και αναψυχής. Πεζοδρόμους και σημεία συνάντησης των πολιτών.
Να μπορέσει να δοθεί  μια «ανάσα» ανάπτυξης, πολιτισμού, αθλητισμού, στους πολίτες.
Είναι αδιανόητο να παραμένει η κατάσταση «παραθαλάσσιος δήμος τουριστικού προορισμού χωρίς… θάλασσα».
Γιαυτό απαιτούνται άμεσες αποφάσεις από την πολιτεία, που θα αίρουν το παράλογο του «ιδιοκτήτη» Λιμένα, έναντι της περιουσίας των ίδιων των πολιτών.
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΡ ΜΕ ΤΟ  ΔΗΜΟ  Ρ-Π ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΛΡ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΡΝΗΣΙΚΥΡΙΑΣ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΦΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ.
Η Ραφήνα και μπορεί και θέλει. Η νέα κυβέρνηση? Σίγουρα μπορεί. Θέλει?
Κι εδώ χρειάζεται πεντακάθαρη τοποθέτηση από όλους. Εντός κι εκτός Δήμου…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...